Ostale usluge uz zelene površine

Ako ste uvjereni da Vaše dvorište ništa ne obećava, balkon da je skučen, a terasa nezgrapna – na sreću se varate. Nije besmisleno ulagati u njih jer kroz želje, maštu, kreativnost i ruke – postat će Vaš intiman prostor i Vaša zelena i živa oaza.

Krajobrazni stručnjaci, skloni su kategoriziranju, pa vrtove formalno podijele u vrste. Takozvani francuski vrt ima strogu formu. Biljke su u njemu simetrično raspoređene, oblikovane u kocke, stošce i labirinte, pa ako želite ponešto od veličanstvenog vrta dvorca Versailles on je idealni uzor za Vas.

Engleski je vrt travnat i beskrajnog pogleda. Ili pak inspiriran ladanjem i romantikom. I dok takav “shabby chic” vrt sav pršti od boje, mediteranski vrt asocira na siestu, popodnevni predah uz smilje, lavandu i ružmarin i uz muzičku podlogu cvrčaka. Japanski vrt je meditativan i ponešto od njegove forme preuzeli su i suvremeni vrtovi: jednostavnost dizajna, minimalizam i čiste oblike. Urbani vrtovi spajaju želju za zdravim načinom života, povratkom prirodi i izvornoj ljudskoj biti kao dijelu prirode. U njima ćemo naći nove materijale, bit će oplemenjeni žuborom vide, srest ćemo skulpturalne efekte i umjetne kaskade.

Sve što očekujete od vrta i od vrtlara mi cemo nastojati u potpunosti ostvariti. Imat ćete svu našu pažnju, uslužnost, pedantnost, urednost i odgovoran odnos prema poslu. Mi se bavimo tzv. funkcionalnim dizajnom, svoj posao živimo i doživljavamo kao svakodnevnu ljepotu i umjetnost u službi čovjeka. I kao što ljepota ima toliko koliko ima ljudi tako je naš pristup podređen Vama i Vašim željama i preferencijama, fleksibilan i prilagodljiv Vašem vrtu i Vašem vremenu.

U svakom vrtu može se realizirati gotovo sve, uz optimalan odnos mašte, vremena i novca. Jer kako kaže Hugh Johnson: “Ne postoje dva ista vrta, niti dva ista dana u jednom vrtu.”

  •  oblikovanje unikatnih topiara
  •  izvođenje jezeraca i fontana
  •  odvoz zelenog otpada na zelene otoke
  •  postavljanje malča i opločnika, ograda i pergola
  •  pripremanje vrta i travnjaka za manje evente na otvorenom
  • proljetno-jesenski servis
  •  čišćenje snijega i posipanje soli
  •  rušenje stabala