Vrt je mjesto Vaše mašte. U njemu je potencijal za kreativnost veći nego u tipičnim “namjenskim” prostorijama Vašeg doma. Vaš vrt može biti sve što poželite. Ovisno o tome gdje je smješten naspram prostora za stanovanje i rad, usklađen s građevinom i uklopljen u vizuru ili krajolik, vrt može biti mjesto dolaska, prolaska ili destinacija. Može biti kreativni nered ili uglađena forma. U njemu će se vječno igrati svjetlo i sjena, a i godišnja će doba u njemu stalno igrati lovice, jer to garantira majka priroda.

Kao i čovjek, niti jedan vrt nije običan, svi su različito neobični. Boje, oblici i zvukovi u svakom se vrtu sklapaju u savršen sklad. Postoji razlog zašto se u vrtovima tematski isprepliću san i java – u njima život treperi u harmoniji.

U suvremenom gradu zelene površine dobivaju nov, ali jednako važan značaj kakav biljni svijet oduvjek predstavlja čovjeku. To mogu biti cvjetnjak, povrtnjak, travnjak ili balkon, terasa ili sjenica. To je mjesto potencijala i mogućnosti. Tamo ćete napraviti snjegovića zimi, proljeće će tamo pristupiti Vama, ljeti ćete čuti pjev ptica u zoru i žuborenje potočića, a jesen će se šareniti pod Vašim prozorom.

  •  nabavka, doprema i sadnja ukrasnog bilja i voćki
  • tretiranje bilja i voćki protiv biljnih bolesti
  •  prihranjivanje i njega, pljevidba, okopavanje i zalijevanje bilja i voćki
  •  šišanje živice, te orezivanje voćki, ukrasnog grmlja i drveća
  • sjetva i kosidba travnjaka, postavljanje travnih tepiha

Uzgoj hrane, začinskog bilja, povrća i voća

Također će ljudi poželjeti uzgojiti svoju hranu, začinsko bilje, povrće i voće. U tome ima neke nepatvorene strasti i slasti koja nije zanemariva. Oblikovanje vrta podložno je i utjecaju mode, a najviše što od mode znamo je da nema pravila i da je klasično uvijek u modi. Tako i Vaš vrt može biti mix svega navedenoga, ako je usklađeno, prožeto i povezano u zaokruženu cjelinu.